Hardangervidda 2001

I løpet av gåturen ned fra Reksjå ble været bare bedre og bedre, og bilturen ned til Atrå og derfra mot Tinnoset ble gjennomført i stadig bedre sommervær. Da vi til slutt stoppet for å kjøpe fiskekort ved Gransherad var temperaturen nærmere 25°.

Nå er det riktignok fint med sommertemperaturer på rene campingturer, men vi var skeptiske med henblikk på fisket. Vår finfine tur i mai med 5° i vannet ga neglesprett og superfiske, nå holdt vannet nærmere 17°.

Vi måtte holde på vel og lenge før vi kjente et og annet av de velkjente nappene i våre bunndrivende meitetakkel. Mange var det riktignok ikke, men en og annen ørret på rundt kvartkiloen lot seg lure. I løpet av den første ettermiddagen og kvelden fikk heldigvis Eirik mer hell med fisket, og brorparten av stekepanneinnholdet ble levert av ham.

Eirik og pargass
Undertegnede svinger fluestanga.

Dagen etter våknet vi til en ny strøken sommerdag, og jeg som hadde bestemt meg for å la tørrfluene få dominere, hadde en prima dag med enkelte utfordringer. Vinden var av og til litt vanskelig, men det mest vriene var alle ulike strømretninger og virvler jeg måtte ta hensyn til mens jeg forsøkte å få noen meters fri flyt på fluene. Jeg hadde flere fisk som var oppe og snuste på tilbudet, men klarte bare å overliste en som tok på en Daddy Long Legs. Også denne var på samme størrelse som de andre.

Totalt for turen fikk jeg 10 ørret på 200-350 gram hvilket jeg er meget misfornøyd med. Tinnelva skal dog besøkes flere ganger, og helt sikkert i mai 2002. Utbyggingen av den nye Tinnoset-demningen er da i full gang, så vi får se hva det gjør med en av Østlandets fineste storørretelver...

Til toppen

Undertegnede sørger for føden.

 

Endelig elvefiske, men også det har vært bedre før...